Változás a Kisújszállás Sportegyesület vezetésében

Tisztelt kisújszállási lakosok, kedves sportbarátok!

Szeptember hónapban megtartotta közgyűlését a város legnagyobb civil szervezete, a Kisújszállás Sportegyesülete.

A tavalyi évben jelezte lemondását Szénási László ügyvezető és Kecze István elnök úr, egyaránt.

Az új vezetés Juhász Attila Béla képviselő,  jelenleg is aktív sportoló, sportszervező, mint elnök és Király Zoltán testnevelő, aktív sportoló, igazi lokálpatrióta fiatalember, mint ügyvezető elnök lettek.

Az egyesület jelenleg 8 szakosztály működését irányítja, felügyeli.

Itt is történtek változások. Szűcs István, ”Mesti”, az asztalitenisz szakosztály vezetésétől vonult vissza, több évtized után!

Csillag Sándor a labdarúgó szakosztály vezetéséről mondott le, 4 év után.

Köszönjük nekik a lelkiismeretes, kitartó munkát, számítunk rájuk a továbbiakban is!

Természetesen a legnagyobb szakosztály a labdarúgás, de az összes többi egyaránt fontos számunkra. Ezek még a tenisz, kosárlabda, sakk, karate, extrémsport, asztalitenisz és a motor cross. A legnagyobb bevételi forrás az önkormányzati támogatás és a TAO bevétel, valamint a vállalkozások és magánemberek által felajánlott támogatások, segítségek, amiket ezúton is köszönünk!

Több száz sportolni vágyót mozgatunk, versenyeztetünk, már 6 éves kortól. A tavalyi és idei évben sajnos a pandémiás helyzet nehezítette a sportegyesület munkáját. Tagjaink bíznak abban, hogy a jövőben még több gyermek kap kedvet a mozgáshoz, a sportoláshoz és szívesen fognak válogatni az egyesület adta szakosztályok lehetőségeiből. Az egyesület minden erejével azon dolgozik, hogy a gyerekek számára minden adott legyen sportolás szempontjából.

Nagyon fontosnak tartjuk a szakosztályok közötti jó és szoros kapcsolatot, ami alapját képezi az egységességnek és a jó egyesületi működésnek.

A jövőben nagyobb figyelmet szeretnénk fordítani az egyesület internetes aktivitására is, de először a jelenlegi helyzetet kell a lehető legjobban átlátni és a gondokat, amik jelenleg vannak, azokat megoldani. A terem probléma a legnehezebb jelenleg, főleg a rossz idő beálltával. Reménykedünk, hogy egy sportcsarnok megépítése, amire ígéretet kaptunk, új lendületet hoz a sportéletünkben!

Az elmúlt 12 évben az egyesület, köszönhetően a városi pályázatoknak, a TAO forrásoknak, az egyesület vezetésének, infrastruktúrában és felszerelésben is rengeteget fejlődtek, főképp a labdarúgó, illetve a kosárlabda szakosztályok.

Ezúttal is szeretnénk megköszönni az elnök urak munkáját és reméljük a továbbiakban, mint szakosztályvezetők és mind sportbarátok számíthatunk a támogatásukra!

A legnagyobb szakosztályunk, természetesen a labdarúgás.

Itt is, a vírushelyzet miatt is nagyon nehezen kezdődött az év, továbbá a bajnokság elején több kulcsjátékos is távozott. El kellett dönteni, hogy merre induljunk a 2021-2022-es szezonban! Építsük-e újra a szakosztályt? A szurkolókkal, várossal eldöntöttük, építjük!

Már óvodás kortól lehet jönni a pályára, edzésre és a Bozsik programnak köszönhetően 7 éves kortól rendszeresen bajnokságban játszanak a gyerekek.

Tavasz óta szinte újraéledt a labdarúgásunk, köszönhetően az edzőknek, gyerekeknek, szülőknek, városnak és a támogatóknak!

A munkánk, és az eredményeink lassan kezdenek beteljesedni, hiszen a 7-13 éveseink lassan mindenhol nyerni tudnak! A serdülő és ifi csapatunk is remek eredményeket ér el!

A felnőtt csapatunk pedig az ősz folyamán dobogó közelében végez, ez a tavalyi 14. hely után csodás!

A szakmai stáb Bányai Éva, Csillag Sándor, Kása Tibor, Balogh Attila, Farkas Zoltán és Pádár László.

A többi szakosztályunk a vírus miatt csak, az ősz folyamán kezdett versenyezni, itt is a szakmai munkáknak, a támogatóknak köszönhetően aktív sportélet zajlik!

A szakosztályvezetők, a következő személyek jelenleg:

Labdarúgás Pádár László, tenisz Molnár Imre, sakk Kecze István, kosárlabda Szénási László, extrém Figura Henrik, karate Raczkó György, motocross Győri József, asztalitenisz Szőllösi Tibor.

Egy mondatban megfogalmazva, sportolni jó, embert formáló és nevelő, mind testi, mind lelki tekintetben!

Hajrá Kisújszállás!

Sportbaráti üdvözlettel!

Juhász Attila és Király Zoltán