Megkezdődött számunkra is a Bajnokság!

Megkezdődött csapatunk részére is a Megye I. osztályú bajnokság, amelyben az első találkozót Mezőtúr együttese ellen játszottunk.

A mérkőzés kezdete előtt sajnos tragikus események sorozata miatt gyászszünetet tartottunk. Két labdarúgó szerető kisújszállási polgárt vesztettünk el, Csík Barnabást és Farkas Istvánt. A család rokonainak, barátainak őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni.

A mérkőzés 17:00-kor kezdődött, az alábbi linken megtalálható mind a két kezdő csapat :
http://adatbank.mlsz.hu/match/49/11/19009/2/1350802.html

A mérkőzést “helyzet ide, helyzet oda”-val kezdtük, de ekkor már egyik védő játékosunkat „besárgázták” jogosan egy hátulról történő belépést követően.

Hogy ezt miért is taglalom? Pár perccel a megszerzett sárga lapja után jött a következő, amely egy teljesen ártalmatlan szituációból adódott. Sárgalapos játékosunk – egyértelműen látva, hogy az oldalvonalat elhagyta a labda – kézbe vette azt és mivel az asszisztens nem lengetett, így megkapta a 2. sárga lapját, amivel a 13. percben emberhátrányba kerültünk Mezőtúr csapata ellen.

Nem is kell mondanom, hogy mennyire dühítő, hogy ha a partjelző még nem is veszi észre, attól függetlenül nem lett volna köteles adni 2. sárga lapot, de sajnos nem így döntött.

A csapatunkat 4-3-3-as felállásban küldte ki Újfalvi Erik, ezzel a téves játékvezetői döntéssel felborult minden, amit elterveztünk. Nem is kell ecsetelnem, hogy teljes mértékben átvette az egyébként is papíron esélyesebb ellenfelünk a kezdeményezést. Több helyzetet is kialakítottak, de legtöbbször fiatal kapusunk vagy védőink hárítottak. Néhol óriási volt a nyomás, de egy átlövéssel és egy közelről bepasszolt labdával Mezőtúr csapata 2-0-ra nyert.

Saját véleményem szerint 10 emberrel is voltak jobb pillanataink, de így igazán nehéz értékelni egy csapat teljesítményét.

Jövő héten újból itthon játszunk, akkor Fegyvernek csapatát látjuk vendégül. Minden futballszeretőt várunk akkor is!

Addig is Hajrá KISÚJ!!!