A rutintalanságnak köszönhetően alulmaradtunk a kupában

2018.08.04-én Szombaton 17:00-kor Mezőtúr csapatát fogadtuk a Magyar kupa 1. fordulójában.

Legutóbbi találkozásunk óta Mezőtúr csapata több helyen is változtatott a kezdőjében.

Erdős Gyula a következő kezdőt küldte ki ellenünk:  Kontér, Dóczi, Jónás, Székely, Barna, Bontovics, Erdősi, Farkas, Polák, Kormos, Nagy

Cserék: Végh, Patkós, Kántor, Bodorik, Lisznyai, Ujlakány, Farkas

A mi csapatunkat Újfalvi Erik a következőképpen küldte ki:

Jakab Kristóf, Váradi István, Farkas Zoltán, Kelemen Lajos, Nánási Sándor, Kálai Béla, Balla Dávid, Vékony András, Oros Péter, Penti Roland, Ernyes Róbert

Cserék:  Penti Alex, Kormos Barnabás, Kiss Attila, Farkas Krisztián, Mile Szabolcs, Csorja Dávid

A mérkőzés jegyzőkönyve itt olvasható: http://adatbank.mlsz.hu/match/49/11/19197/1/1363000.html

A mérkőzésen kiváló időjárás fogadta a csapatokat, kb. 75-100 néző előtt.

A meccs elején látszott, hogy jól fel van készítve mind a két együttes. Az első helyzet Oros Péter nevéhez fűződik,  aki a kapust is kicselezve az üres kapu mellé talált kisodródott helyzetből. Mezőtúr is veszélyeztetett, amit rendszerint vagy védőink, vagy kapusunk hárított. A 36. percben meg is szerezték a vezetést: egy szélről beadott labdára érkezett Erdősi, aki közelről védhetetlenül lőtt a kapunkba, 0-1. A félidő előtt még volt helyzetünk is, illetve a játékvezető által megítélt büntetőt sajnos kihagytuk, majd annak ismétlését is. A félidőre 0-1-el mehettünk.

A 2. félidőben mindent megtettünk annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést, de sokszor csak a kapusunk bravúrjai mentettek meg minket a kieséstől. Igazán kemény csaták voltak a mezőnyben, harcos fiataljaink igazán odatették magukat, nem féltek a náluk jóval rutinosabb ellenfelüktől. Sajnos az eredmény nem változott, de aki látta a mérkőzést az láthatta, hogy ez a csapat többre is képes .

Újfalvi Erik a mérkőzés után a következő mondatot használta: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nem érdemeltünk vereséget, de a mai napon a rutintalanságunk miatt estünk ki”.

Mivel a kupából kiestünk, így a következő héten pihenőnap van, ám természetesen nem lógatjuk a lábunkat és Túrkeve csapatával mérkőzünk meg.

A következő mérkőzésünkön, ami már a Megye I. osztályában lesz, a 2. fordulóval kezdjük, itthon szintén Mezőtúr csapata ellen. Várunk a mérkőzésre minden futballszeretőt és szurkolót.

Addig is HAJRÁ KISÚJ!!!