Interjú a Kisúj SE vezetőedzőjével, Újfalvi Erikkel

Szia Erik! Köszönjük, hogy segítesz megválaszolni néhány kérdést. Hogy érzed, hogy áll a csapatunk jelenleg, hol tart a felkészülés?

Üdvözlök mindenkit! 3 hete, július 9-én kezdtük a felkészülést. Heti 4-5 alkalommal edzünk, vagy játszunk edzőmeccset. Azt gondolom, hogy megfelelő ütemben halad a felkészülésünk. Fáradtság ütközik ki a fiúkon, ez látható, és érezhető, de csak úgy van értelme egy felkészülési időszaknak, ha nincs lazsálás, dolgozunk. Ezt is tesszük. A kupameccsig 1 hetünk van, a bajnoki rajtig pedig 2 hét. Addigra kész kell lennünk, és még frissítésre is van szükség.

Három edzőmérkőzést játszottunk le. Mind a hármat sikerrel zártuk. Ebből mit lehet leszűrni?

Az edzőmérkőzések jól szolgálják a felkészülést, hiszen egy meccsnél nincs jobb edzés. Azt, hogy minden találkozót eddig sikerrel zártunk csak jót jelenthet. Viszont nem szabad messzemenő következtetéseket ebből levonni. A bajnokság a lényeg, ott kell majd teljesítenünk!!!

Több játékosunk is abbahagyta aktív pályafutását. Mennyivel nehezíti ez meg a dolgodat?

A visszavonuló játékosok mind aktív és fontos tagjai voltak a keretünknek az elmúlt években. Sajnálom, hogy már nem állnak rendelkezésre, de a futball már csak ilyen. Jönnek és mennek a játékosok. Jelenleg mi egy eléggé fiatal csapatot rakunk össze, amely remélhetőleg hosszú távon jelenthet sok örömet mindenkinek, köztük a szurkolóknak is. Bízom benne, hogy több örömük lesz ezentúl, mint az elmúlt két évben. Azon dolgozunk, hogy előrébb jussunk, és tényezők legyünk a megyei I. osztályban.

Milyen célt tűztetek ki a megyei I. osztály bajnokságában?

Cél nélkül nem lehet eredményt elérni. Viszont reális, de nem könnyen elérhető kell, hogy legyen. Így az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő bajnokságban a 6-10. hely valamelyikét tűztük ki célul.

A Magyar Kupában Mezőtúrt kaptuk. Mit vársz a mérkőzéstől?

Szögezzük le! Mezőtúr egy rendkívül erős csapat. 2 éve játszunk velük bajnokikat, kupameccseket és edzőmérkőzéseket. A tegnapi edzőmeccs volt a 9. találkozónk. Most sikerült őket először legyőznünk. Nem hiszem, hogy bármikor is könnyű meccsre számíthatunk ellenük. Természetesen jó lenne győzni, de reálisan nézve ők az esélyesek. Azt viszont ők is tudják, hogy bennünket nem becsülhetnek le, és tudom, hogy nem is teszik. Egy kemény és határozott mérkőzésre számítok, ahol az aznapi forma dönt majd. Remélem a mi javunkra.

Július 31-én lejár az átigazolási időszak. Kik jöttek és kik mentek a csapattól?

Alig 1 hét van hátra az átigazolási időszakból. Berta Jani, Ladányi Miki, Balla Ricsi és Csillag Balázs visszavonult. Utóbbival szerencsére sikerült úgy megegyeznünk, hogy ha szükséges tud nekünk segíteni. Jakab Sanyi Ausztriába szerződött. Polgár Zoli is távozott, róla még nem tudok olyan információt, hogy hova igazolt.  Kozák Gabi is távozó lesz valószínűleg. Ő talán Szászberekre igazol. Németh Erik pedig Tiszafüredre ment.

Érkezett hozzánk Ernyes Róbert Dévaványáról, Kormos Barnabás Mezőtúrról, Penti Alex pedig visszaigazolt Kenderesről. Pádár Nándit is sikerült leigazolnunk. Ő is nagy segítségére lehetett volna a csapatnak, de sajnos nagyon keveset számíthatunk rá, hiszen Pesten dolgozik. Földvári Misi is játékra jelentkezett. Bízom benne, hogy sikerül még 1 tapasztalt játékost igazolnunk, amire nagy az esély. Hozzá kell tennem, hogy nagyon fontos volt a fiataljaink megtartása, ami egyelőre sikerült. Ezt az utat szeretnénk követni, építkezni!

Edzői pályafutásod során másodjára ülsz a Kisúj SE kispadján, össze tudnád nekünk hasonlítani az akkori és a mostani keretet?

Természetesen össze lehet. Nagy különbség van a két időszak között a csapat szempontjából.

Az első időszakomban tapasztalt csapatunk volt, sok jó és a megyei I. osztályt ismerő játékossal. Sok volt a vándorlás, és voltak olyan játékosok, akiknek a hiányát nem bírtuk el annak idején.

A mostani keret hihetetlen fiatal. Sok a 20 év alatti játékosunk, akikkel harcba fogunk szállni a bajnokságban és a kupában. Nagyon bízom bennük, mert nagy tehetség van bennük egytől egyig. Azért dolgozunk, hogy ezt meg tudják mutatni és ez eredményekben is megmutatkozzon. Nem maradhat el a tapasztalat sem, de jelenleg ez van kevés. Talán az lehet ennek a bajnokságnak a hátulütője, hogy pont ez lesz kevés. Ha ez az egység, ami jelenleg van megmarad és a mentalitásuk sem lankad, akkor sok örömet fognak nekünk szerezni.

 

Köszönöm szépen! Hajrá Kisúj!