Bajnok lett a kisúji U14-es labdarúgócsapat

Május 26-án, szombaton kettős díjazásra került sor a „kunsági el classico” – vagyis a Kisújszállási SE – Karcagi SE megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés félidejében, melynek apropója utánpótlás csapataink kiváló szereplése volt.

Elsőként az U19-es, vagyis az ifjúsági csapatunk tagjainak a nyakába kerültek az idénybeli teljesítményük után – azaz a megyei I. osztály I. csoportban elért 3. helyezés alapján – a jól megérdemelt bronzérmek. Talán némi hiányérzet maradt a srácokban és vezetőedzőjükben, Farkas Zoltánban, akik az év elején fogadkoztak, hogy bajnokságot nyernek, aztán a végén épphogy meglett a bronz, rendkívül szoros véghajrában. A 2. helyen végzett Mezőtúr csapata 2 ponttal többet szerezve épphogy megelőzött minket, míg a 4. helyet megkaparintó Törökszentmiklós csapata csupán 1 egységgel maradt le fiainktól. Kiemelendő a karcagi ifjúsági csapat szereplése, amely a legtöbb gólt szerezve és a legkevesebbet kapva megnyerte ezt a sorozatot. Természetesen ott és akkor sportszerűen külön gratuláltunk nekik ehhez a címhez, mint ahogy külön gratuláltunk ifi csapatunk minden egyes tagjának, edzőjének,
és rajtuk kívül „pluszban” Kálai Béla játékosunknak egy üveg pezsgővel. Ő a gárda legstabilabb, legkiegyensúlyozottabb láncszeme volt a szezonban, nem mellesleg a góllövőlistán elért 29 találatával a 3. helyen végzett.

Ebből a korosztályból már 12-en bemutatkozhattak a felnőttek között, sőt, többen húzóemberré is váltak/válhatnak a „nagyoknál”, ami azért is nagy szó, mert nálunk sok csapattal ellentétben a minimális számú „légiós” mellett a helyi, fiatal, tehetséges, saját nevelésű játékosokra épül a felnőtt csapat!

A 2017-es serdülő csapatunk 1. helyezése után ebben az esztendőben is sikerült bajnok korosztályt kiállítanunk, mégpedig az egyel fiatalabb, vagyis az U14-es korosztályban. Ha már az imént a karcagi U19-cel kapcsolatban megemlítettem, akkor most pláne megteszem: csoportjában a legtöbb gólt rúgva, legkevesebbet kapva, magasan a legjobb gólkülönbséggel, csupán két vereséggel zárt magabiztosan és megérdemelten az élen U14-es együttesünk!

Nekik egy héttel korábban, szombaton ért véget a versenysorozat hazai pályán, egy 6:0 és egy 5:0 győzelemmel. A csapat tagjai akkor kapták meg aranyérmeiket. Puzsoma Zoltánt mint a csapat házi gólkirályát kölyökpezsgővel, illetve egy, Dzsudzsák Balázs által dedikált labdával jutalmaztuk.

Ezen a napon is jutott nekik a jóból, hiszen ifjúsági csapatunk díjazása után közvetlenül megkapták a Magyar Labdarúgó Szövetség által küldött, a bajnoknak járó kupát, melyet a csapat kapitánya, Monoki Máté vehetett kézbe először. A bajnokcsapat vezetőedzője Szabó József, segítői, kollégái Kása Tibor és Kui Tibor.

Az érmeket és a kupát Farkas Tamás elnökségi tag és támogató felkonferálása mellett Kecze István, városunk polgármestere és Csillag Sándor, a labdarúgó szakosztály vezetője adták át.

Bízunk a legalább ilyen sikeres folytatásban, és reméljük, továbbra is sikerül minden évben hasonló eredményeket elérnünk a labdarúgó-utánpótlásban!

Hajrá, Kisúj!

Csillag Sándor
szakosztályvezető