Eredményes szakosztály – Sikeres Cég

A Kisújszállási Sport Egyesület kosárlabda szakosztálya az elmúlt öt évben négyszer a megye legeredményesebb női szakosztálya címet érte el. Működése nagyban függ a pénzügyi források mértékétől. Hazánkban már 7. éve a kormányzati támogatás és döntés következtében a sportegyesületek számára lehetőség van TAO támogatás befogadására. A támogatás akkor valósul meg, ha az egyesület eredményesen pályázik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez, ha talál olyan gazdálkodó vállalkozást, céget, aki együttműködő partnere lesz programja finanszírozásában. Az elmúlt hét évben a kisújszállási sportegyesületet és a kosárlabda szakosztályt támogató ilyen sikeres vállalkozás az EPOSZ Kft. A vállalkozás vezetése érzékeny a közvetlen társadalmi környezetére, támogatást nyújtanak a számukra is fontos értékek mentén, lehetőségeik és működő kapacitásuk révén segítenek.

A sportegyesület és a vállalkozás együttműködésében az elmúlt évek fejlesztései a következők voltak:

  • hét éve folyamatos bővülés mellett ma már 7 csapat versenyez a megyei és országos bajnokságokban,
  • az edzésekhez, versenyzéshez biztosítottuk a feltételrendszereket (utazás, edzők, engedélyek stb.)
  • vásároltunk mezgarnitúrákat, melegítőket, kosárlabda palánkokat, hálókat, edzést segítő eszközöket, labdákat,
  • a Móricz Zsigmond Református Kollégiummal együttműködve felújítottuk a Széchenyi u. 4. szám alatti tornaterem padlóborítását,
  • elektronikus eredményjelzőket vásároltunk két terembe,
  • több alkalommal 30-40 gyermek edzőtáboroztatását biztosítottuk (pl. Rátgéber Nemzetközi Kosárlabda Tábor),
  • ma már több sportolónk más egyesületben, magasabb osztályokban versenyez

A fejlesztések értéke több mint 50 millió forint. A megvalósítás csak úgy jöhetett létre, hogy egyrészt a szakosztály személyi csapata végezte a szakmai fejlesztést, másrészt egy folyamatosan fejlődő sikeres vállalkozás finanszírozásával segítette azt.

Az Eposz Kft. városunk egyik legtöbb munkavállalót foglalkoztató cége. A cégvezetés a gazdasági kihívásokra válaszolva és a saját terveik elérése érdekében már 11 sikeres Európai Uniós pályázatot valósított meg. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően bővült a kapacitásuk, több munkavállalót foglalkoztatnak és olyan stabil, eredményes gazdálkodó szervezet, amelynek pénzügyi kiváló minősítésében a magyarországi gazdálkodók csupán 0,63 százaléka osztozik. Ez a vállalkozás az, amely érzékeny volt a társadalmi igényekre, segített a kosárlabdázás feltételeinek fejlesztésében, együttműködött abban, hogy a támogatásokat a szakosztályunk befogadja. Köszönettel tartozunk érte!

Köszönjük a vállalkozás vezetésének az eddigi eredményes együttműködést! További munkájukhoz jó egészséget, sok sikert kívánunk!

Szénási László ügyvezető elnök