Sakk! Matt!

Újabb szép eredményekről számolhatok be a Tisztelt Olvasóknak, melyeket az utánpótláskorú
sakkpalántáink értek el különböző versenyeken. A XI. Csabagyöngye Nemzetközi Ifjúsági Sakkversenyen 86 induló közül Fekete Ágnes az V. korcsoportos lányok versenyét megnyerte, míg a II. kcs.-ban Balogh Eszter 8., az I. korcsoportban Majláth Anna 9. helyezést ért el. Debrecenben, a Géniusz-Kwizda Kupán az óvodás lányok között Balogh Bori, az 1-2. osztályos lányok versenyében Majláth Anna, a 7-8. osztályos fiúk között Szombat Szilárd, míg a U20-as lányok kategóriában Fekete Ágnes került ki győztesként. Karcagon, az I. Nagykun Ifjúsági Sakkversenyen szintén szép eredményeket értek el ifjú sakkozóink: a felsős fiúk között 1. Illés Dávid Márk, 2. Szombat Szilárd, az alsós lányok között 3. Majláth Anna. Április 29-én az orosházi gyermek sakkversenyen az óvodáskorú Balogh Bori az 1-2. osztályosok között a 9., nővére, Balogh Eszter a 3-4. osztályosok között 3. helyen végzett.

Nemzetközi és hazai egyéni felnőtt versenyeken elért kiemelkedő eredményeinek köszönhetően Csíki Endre Élő-pontjainak száma elérte a 2200-at! Legutóbb a Magyar Korcsoportos Rapid Sakkbajnokság F12 kategóriájában 3. helyezést, ugyanitt Demeter Dorina 5. helyezést ért el. A két fiatal kisúji sakkozó az U14-es korcsoport csapatversenyén (a velencei Losonczi Marcell-lel és Pásti Áronnal kiegészítve) egymást segítve ezüstérmet szerzett. Gratulálunk fiataljainknak és edzőiknek a kiemelkedő eredményekhez!

Nemcsak folytatódtak, de be is fejeződtek a „tavaszi” küzdelmek a különböző bajnokságokban a Kisújszállási SE Sakk Szakosztálya csapatai számára. Soha nem tapasztalt nehézségek jellemezték az utolsó négy fordulóban az első csapat – az NB I/B Maróczy-csoportjában lejátszott – mérkőzéseit. Balszerencsés vereségek sora indult el Kecskeméten a Tóth László SE, majd itthon a Dunaharaszti MTK ellen. A játék képe alapján mindkét mérkőzésen fölényes győzelmet kellett volna aratnunk, de elszalasztva lehetőségeinket, sorra rontottuk el a jó állásainkat. Kockáztatva, mindent egy lapra feltéve ültünk le játszani Debrecenben a Sakkiskola-Kwizda csapata ellen. A sportszerűtlen jelenetektől sem mentes csatában nem bírtuk az idegőrlő feszültséget, így a hazaiak kerültek ki győztesen. Az utolsó fordulóban a kiesés rémétől félve menekültünk a győzelembe a nagymúltú Vasas SC csapata ellen. A látszólag szoros végeredmény a vendégekre nézve hízelgő! Ezzel a 2016/17-es bajnokságban csapatunk a 9. helyen végzett.

Második egységünk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei I. osztályú bajnokságot ismételten utcahosszal nyerte meg. Az utolsó három forduló sem hozott izgalmakat, mivel ellenfeleink – sorrendben: Kunszentmárton, Abony, Martfű – nem tudtak nagyobb ellenállást kifejteni képzettebb és jobb sakkozóink ellen. Ezzel ismételten jogot szereztünk az NB II.-ben való induláshoz, amit viszont csak néhány év múlva tudunk vállalni, ha beérnek a fent említett ifjúsági játékosaink. Kiemelkedő teljesítményükkel a következő sakkozók járultak hozzá az újabb bajnoki címhez: Fekete Albert, Balogh Dávid, Lázár János, Cozma-Callini Adrian, Csíki Endre, Jakobei József, Kecze Mátyás, Fekete Ágnes, Czigler Dezső, Illés Dávid, Szász Ferenc és Kecze István. Végeredmény: 1. Kisújszállási SE II. 60 pont, 2. Keviterv-AKVA SE (Szolnok) 50,5 pont, 3. Újszászi VSE II. 48,5 pont, 4. Karcagi SE II. 44,5 pont, 5. Abonyi SE 39,5 pont, 6. Törökszentmiklós 35 pont.

Tóth László SE Kisújszállási SE 6,5 : 5,5
Kisújszállási SE Dunaharaszti MTK 5,5 : 6,5
D. Sakkiskola-Kwizda SE Kisújszállási SE 7,5 : 4,5
Kisújszállási SE Vasas SC 7 : 5
Kisújszállási SE II. Kunszentmárton 8 : 2
Abonyi SE Kisújszállási SE II. 2,5 : 7,5
Kisújszállási SE II. Martfűi VVSE 8,5 : 1,5

Kecze István
szakosztályvezető