Beszámoló az asztalitenisz szakosztály 2016. évi működéséről, eredményeiről

Eseményekben gazdag évet tudhat maga mögött a Kisújszállási Sportegyesült Asztalitenisz Szakosztálya.

Az NB II.-ben 7. helyen végzett a csapat, a Megyei Bajnokságban pedig a második helyen zártak, ami megelégedésre adhat okot. Az NB II.-es csapat tagjai: Varró Dániel csapatkapitány, Ágoston István, Kruchió Péter, Leskó László, Raksányi Zsolt, a megyei csapat tagjai Jakab Sándor, ifj. Palágyi Imre, Szőllősi Tibor és Szőllősi Viktor.

Több veterán versenyt rendeztek az országban, amelyen Ágoston István és Leskó László dobogós helyeken végeztek.

Ágoston Istvánnak Kisújszállás Város Önkormányzata 2016. augusztus 20-án Kisújszállás Sportjáért Díjjal ismerte el a város sportéletében, a Kisújszállási Sportegyesület Asztalitenisz Szakosztályának tagjaként több mint két évtizeden át végzett, kiemelkedő sportolói és edzői munkáját, kiváló sportteljesítményét. Ezen az ünnepségen a Megyei Asztalitenisz Szövetség vezetője, Csornai Csaba díszoklevelet adott át Kisújszállás Város Önkormányzatának a sportág sokéves támogatásáért. A díszoklevelet Kecze István polgármester vette át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció részeként 2015. januárjában elindította “A Sport Legyen a Tied!” programot, melynek fő célkitűzése, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlásbázisának növekedését. A program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz-állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást. A Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola Szénási László vezetésével pályázatot nyújtott be a programhoz, amelynek köszönhetően az asztalitenisz szakosztállyal karöltve 1.500.000 Forintot fordíthattak eszközbeszerzésre. Így öt új asztallal, adogatógéppel, ütőkkel és labdákkal gazdagodva várhatják az asztaliteniszezni váró gyermekeket heti két-három alkalommal a kétórás sportfoglalkozásra. A program elérte célját, hiszen 11 utánpótlás korú játékost igazolt a szakosztály, akiknek edzéseit Szőllősi Tibor és Szőllősi Viktor segítik.

A Magyar Asztalitenisz Szövetségtől sporteszközök beszerzésére támogatást nyert a szakosztály, amelyből hat, asztalok közötti térelválasztót tudtunk beszerezni. Ez is nagy segítség volt, hiszen igen elavult eszközökkel voltunk csak ellátva. Diákolimpián az U11-es csapatunk ezüstérmet szerzett, ami azért is nagyon értékes, mert a 2000-ben és a 2005-ben születette egy korcsoportba játszottak

Igen tartalmas, nagyon szép eredményekkel gazdag évet zárhatunk, amelyek köszönjük a támogatást az Arany-iskolának, akik helyet adnak az edzéseknek, valamint Kisújszállás Város Önkormányzatának, és mindazoknak, akik különféle formában járultak hozzá sportolóink felkészüléséhez és elért eredményeihez.

Szűcs István szakosztályvezető