Motocross hírek

A Kisújszállási SE Motoros Szakosztálya 2016. október 30-án sikeresen megtartotta a tavaszit követő negyedik motocross-versenyét. Az időjárás kicsit „túllocsolta” a pályát, ennek ellenére még nagyobb lett az érdeklődés a tavaszi versenyhez képest. A versenyzők az ország különböző településeiről érkeztek, jöttek Egerből, Debrecenből, Kunmadarasról, Dévaványáról, Szolnokról, Budapestről, Hódmezővásárhelyről, Szolnokról, Mezőtúrról, és sokan voltak itt a környező településekről is.

Kilenc kategóriában lehetett nevezni: gyermek 50-65-85 cm3, Senior, MX1, MX2, Hobby MX1, Hobby MX2 és női. A legnépszerűbb a Senior mezőny volt, ahol a 42 év felettiek indulhattak, itt 14 versenyző állhatott a rajtgéphez. Mellettük a gyermekek is szép számmal képviseltették magukat, ők is népes kis mezőnyt alkottak tíz fővel, mellettük négy hölgyet láthattak a nézők.

A versenyt különlegessé tette a pálya egyes szakaszait teljesen beborító sár. Már a rajtot követő első kanyar is nagyon-nagy sárdagasztással indult, ennek ellenére körről körre javult a pálya állapota, és a végén mindenki nagyon jól érezte magát. A nézők igazi fej-fej melletti küzdelmeknek lehettek szemtanúi a 2×15 perc, plusz 2 körös futamok alatt. Szakosztályunk tagjai is eredményesen szerepeltek, a legügyesebbek a dobogóra is felállhattak. A Gyerek 50 cm3 kategóriában ifj. Hollósi Imre Yamahájával 1., Gyerek 85 cm3 kategóriában Iván Alex Sándor KTM-mel 6., a hölgyek között Zsolnai Anikó Suzukival 3. helyezést ért el. Hobby MX1 kategóriában Máté Lajos Hondával 1., Kovács Zsolt KTM-mel 3., Tóth Sándor Suzukival 4., Földi Viktor Yamahával 6., Hobby MX2 kategóriában Gladcsenkó Sándor Kawasakival 4. helyezett lett, mellettük Seniorban jómagam Hondával 7. helyezést értem el.

A verseny félidejében a Horváth Kert vendéglő finom ebédje, valamint az Árpád Söröző büféje pótolta a résztvevők és rendezők energiáit.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek az önzetlen támogatást és segítséget, a nézőknek az érdeklődést. Tavasszal újra találkozunk, a versenyzőknek pedig balesetmentes felkészülést kívánunk!

Köszönet támogatóinknak: Kisújszállás Város Önkormányzata, Kisújszállási Városgazdálkodási Nonprofit Kft., KUNSZÖV Kft., Király Ferenc mezőgazdasági vállalkozó, Szöllősi és Társa Kft., Vígh Imre tűzifa kereskedő, Dobák Dekor, Klément és Fiai Kft., valamint Mészáros Róbert fuvarozó, TV-Kisúj.

Győri József szakosztályvezető