Nem kaptunk esélyt a bravúrra! Törökszentmiklós – Kisújszállás 3-0 (1-0)

Az elmúlt hetekben bizonyította csapatunk, hogy többre hivatott, így ezen a mérkőzésen is újabb bravúrra készültünk. Mivel mindkét csapat motivált volt, így jó iramban zajlott a találkozó. A hazaiak több helyzetet is elpuskáztak, míg az exkisúji Balogh Attila, sarokrúgást követően a léc alá nem bólintott. 1-0.

A félidő hajrájában egyenlítettünk, de az asszisztens visszavonatta a már megadott gólunkat.
A második félidőre mindent egy lapra feltéve próbáltunk egyenlíteni. Sőt, kiállítás révén emberelőnybe is kerültünk. Sajnos, mégis mi kaptunk újabb gólt. Hack Mihály védőink asszisztálása mellett végigvitte a labdát a szélen, majd védhetetlenül a hosszú fölsőbe emelt. 2-0.

Ezt követően emberfórunkat is elveszítettük. Németh Erik is a kiállítás sorsára jutott. Láng Sándor meccsben tartott bennünket, mikor bravúrral kiütötte a kilépő csatát lövését. Szépítettünk Pesti Zoltán révén, de az asszisztens újra felülbírálta a játékvezetőt…

Németh Tamás is kihagyott egy óriási ziccert, majd Erdei Tibor az utolsó percben még bevágott egy kipattanót, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

A mérkőzést követően igen nagy felháborodás volt a játékvezetői ténykedés miatt. Sajnos a Miklós TV felvételeit megnézve, teljesen joggal.

Tény, 1-0-ás hazai vezetést követően elkövették első nagy tévedésüket. A kiugró Hudu Martint a lövés pillanatában csúnyán elütötték a 16-oson belül. A lecsorgó labdát röviden rúgták ki a hazaiak, amit Pesti Zoltán a kapuba csavart. A gólt először megadta Czékus Sándor, majd Felföldi István asszisztens magához rendelte fiatal kollégáját és érvénytelenítette a találatot. Szokatlan döntés, ráadásul a játékvezető 15 méterre volt az esetektől, kollégája az oldalvonaltól jó 35 méterről jobban látta. Pedig nem! Vagy 11-est kellett volna ítélnie, vagy –mint ahogy tette- előnyszabályt követően megadnia a gólt.

A második sorsdöntő hiba Németh Erik kiállításakor történt. Középpályásunkat először látványosan ellökték, aki felállását követően rosszul csúszott be Gusztafik Péternek. Szabadrúgást illet volna kapnunk, így elmaradt volna a szabálytalanság. Ráadásul az esetet követően a már sárgalapos Balogh Attila átment ketrecharcosba, az asszisztens alig bírta lerángatni játékosunkról, mégis pályán maradhatott.

De még ez sem volt elég a bíráknak! Pesti Zoltán már a kapuson is túljutott, lefutotta ügyetlenkedő védőjét, majd a kapuba gurított. Volt némi kontaktus a két játékos között, de a kifelé szabadrúgáson még a hazaiak is csak nevettek. A hab a tortán, hogy ezt a gólt meg Dobos Zsolt érvénytelenítette, aki szintén vagy 40 méterről “segítette” meg játékvezető tanítványát. Nagyon úgy fest ezen a mérkőzésen csak a hazaiak kaphattak esélyt a bajnoki címre, mi a bennmaradásra nem…

Az igazság az, nem erre a mérkőzésre kellett volna hagynunk a bennmaradást, hiszen a Törökszentmiklós jól játszott és jó csapat, csak gratulálhatunk az ezüstérmükhöz.