Újabb bajnokesélyest taszítottunk le a trónról! Tiszafüred – Kisújszállás 1-1 (0-0)

A múlt heti bravúros győzelem után újabb meglepetésre készültünk, az első helyezett otthonában. Nem is tehettünk mást, hiszen a bennmaradásért vívott harcban, míg mi motivált, dobogós ellenfelekkel találkozunk, addig riválisaink “kényelmes” helyzetben lévő csapatokkal meccsezhetnek.

Ennek megfelelően nagy elánnal vetettük bele magunkat a küzdelembe, az infrastrukturálisan nagyon elhanyagolt füredi sporttelepen. Az első húsz percben mezőnyfölényben játszottunk, de jól zárt a hazai védelem. Kontráik veszélyesek voltak, mégis egy váratlan szabadrúgás elvégzése volt a legnagyobb lehetőségük, mikor a kapufáról vágódott ki a labda. Sajnos hamar cserélnünk is kellett. Gácsi Zsolt mindent elsöprő becsúszásánál Pádár Nándor bokasérülést szenvedett. A hazaiaknál Tóth Tibor is hasonló sorsra jutott, húzódás miatt. Válaszul a kapufára, Kelemen Lajos jó 30 méteres szabadrúgását Ulviczki Attila nagy bravúrral tolta a felsőlécre. Nem sokkal ezt követően védőnk újra hasonló kísérletet tett, de ez úttal is újheggyel elérte a kapus a labdát. Döntetlennel zárult a félidő.

A második 45 perc is hasonló kiegyensúlyozott küzdelemben zajlott. Kiugró támadóink elöl, kapujából kifutva, kétszer is tisztázott Ulviczki Attila. Harmadszor elszámította magát és Németh Tamás az üresen maradt kapuba emelt, a 62. percben. 0-1.

Mindent egy lapra feltéve óriási rohamokat indítottak a hazaiak. Védelmünk Láng Sándorral az élen remekül állta a sarat jó 15 percig. Ekkor csapata legjobbja, Pelles András mesterien tekerte középre a labdát, amit Serucza Béla az ötösről a kapuba bólintott. 1-1.

A fürediek továbbra is nagyon kinyíltak, győzni akartak. Mégis mi rontottunk el nagy lehetőségeket. Többször is emberfölényben vezethettük volna kapura a labdát, de az utolsó passzokat mindig elhibáztuk, így az eredmény már nem változott.

Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, ahol az egy pontra mindenféleképpen rászolgáltunk. Nem sok hiányzott a még nagyobb bravúrhoz, de így is dicséretet érdemel az egész csapat! Jövő héten újabb rangadó vár ránk, hiszen a Kunsági rangadón a Karcagot látjuk vendégül.