Mindkét hazai gól büntetőből született! Rákóczifalva – Kisújszállás 2-1 (1-0)

Az első félidőben igen gyenge színvonalat produkált a két csapat. Sok említésre méltó esemény nem történt a kemény belemenéseken kívül, amiből mi jöttünk ki rosszul. Már a mérkőzés elején megsérült Kiss Attila, majd Borsi Gergő is, így hamar cserélnünk kellett. Ettől függetlenül nem e miatt, de a 23. percben hátrányba kerültünk. Sarokrúgást követően a hazai támadó ütközött Ladányi Miklóssal, a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Szoboszlai Imre értékesített. 1-0.

A gól után rendezve sorainkat veszélyes támadásokat vezettünk. Előbb Kelemen Lajos fejjel veszélyeztetett, megelőzve a kapust, majd Kovács Máténak sikerült a kapu torkából mellé passzolnia.

A második felvonásra sokkal támadóbb felfogásban futottunk ki. Hamar fölénybe is kerültünk. Ráadásul a játékvezető megkezdte áldásos ténykedését, rendíthetetlenül szórta a lapokat, pedig egyáltalán nem volt durva a mérkőzés. Kárát ennek először a hazaiak látták, hiszen Kiss Pál a pillanatok alatt beszedett két sárga után mehetett zuhanyozni. Emberfórunkat hamar kihasználtuk, mikor Németh Tamás kilépése után a rövid kapufa mellett lőtt a hálóba. 1-1.

Sokáig nem örülhettünk, hiszen egy ártatlan becsúszást követően Németh Erik is megkapta második sárgalapját, így ő is a kiállítás sorsára jutott.

Pár percig folyt tovább a meccs, majd újabb kiállítás történt. Németh Tamás ugrott volna ki a védőfalból, de Szeberényi Dániel fejbe rúgta. Ez sem volt szándékos, de nem volt szép jelenet, így a jogos sárga után – mivel ez már a második volt – számára is véget ért a találkozó. Újra emberelőnybe kerültünk, mégis mi kaptunk gólt. A 16-os szélén megiramodó hazai csatár kissé ütközött Kelemen Lajossal majd elesett. Újabb büntető, melyet újfent Szoboszlai Imre lőtt be könnyedén. 2-1.

Mindent egy lapra feltéve támadtunk. Kozák Gábor egyedül tört kapura, de hosszan szöktette magát, így Hadad Rabie felszedte a labdát. Németh Tamás is hasonlóan került ziccerbe, de a lövés pillanatában a hátulról becsúszó védő “emberestől” együtt tisztázott. Kapu előtti kavarodást követően Kozák Gábor elé került a labda, de a lövés pillanatában fölrúgták. Sajnos számunkra ez sem ért 11-est, így ezzel kibekkelte a mérkőzés végét a falvai csapat.

Érdekes találkozó volt, ahol sajnos a játékvezető játszotta a főszerepet. A hazaiak törzsszurkolója nem véletlenül mondta nagy örömmel, idézem: “ ilyen szerencsés bírónk nekünk még nem volt!” Míg a hazaiaknak két véleményes büntetőt is megítélt, addig számunkra az egyértelmű sem járt. Ettől függetlenül ők is bosszankodtak a rengeteg sárgalap és a kiállítások miatt, de a helyzet nélkül szerzett két gól kárpótolta őket.