Játékvezetői tévedések sora győzelemhez segítette a hazai csapatot. Csépa – Kisújszállás 3-1 (1-0)

Irreálisan mély talajú, sáros pályán került sor a mérkőzésre. A hazaiak játékán rögvest látszott, hogy nem az erőtől duzzadó, sok futásra építő társaság. Az előző idényben még nálunk játszó Antal Gábor, próbálta irányítani és labdákkal mozgatni a “csépaiakat”. Jelentős mezőnyfölénybe kerültünk, de a kiugratásaink rendre hosszúra sikerültek a csúszós talajon. Ennek ellenére mégis mi kerültünk hátrányba a 18. percben. A kapunktól 25 méterre közvetett szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. A legurított labdát Antal Gábor a sorfal mellet nagy erővel lőtte a bal kapufa mellé. 1-0.

Nem fogott meg bennünket a gól, továbbra is lendületben maradtunk. Pesti Zoltán vezette rá a labdát Modla Sándorra, de belelőtte a labdát, majd Ladányi Miklós 15 méterről bombázta fölé a kipattanót. A mi oldalunkon Balogh Roland elcselezett labdájából vezetett támadás és egy lecsorgó beívelés okozott riadalmat, de ebben a félidőben nem változott az eredmény.
A második 45 perc elején fölényünk tovább nőtt. A hazai csapat az első negyedórában szinte át sem lépte a félpályát, de ekkor megsegítették őket. A szélen indítást kapó támadó előbb belebotlott az előtte futó Kozák Gábor sarkába, majd két lépés után összecsuklott. Nagy meglepetésre a Kormos Gábor asszisztens szinte a pályára rohant, teátrálisan lengetve zászlaját. Előbb színjáték miatti szabadrúgásra gondoltunk kifelé, de mikor láttuk, hogy Kiss Attila játékvezető befelé mutat, először nem értettük, de mikor a büntetőpontra mutatott a kollegájával történt egyeztetés után óriási lett a felháborodás részünkről, a hazaiak pedig jót nevettek a “turpisságon”. Mindenesetre az ajándék 11-est Papp Erik magabiztosan értékesítette. 2-0.

Örömük nem sokáig tartott, mivel a 66. percben végre Németh Tamás kiugratásból végre a kapuba gurított. 1-2.

Tovább rohamoztunk az erejükkel teljesen elkészülni látszó csapat ellen. Kelemen Lajos 7 méterről próbált meg kapura lőni egy beadást, de a sípcsontjára csúszott a védő, a labda lecsorgott, sípszó nem harsant. Ladányi Miklós 17 méteres bombáját tornázta ki Modla Sándor, majd a kiugró Kelemen Lajost egyértelműen lerántották a büntetőterületen belül, de lassan már meg sem lepődtünk, hogy a 11-es most sem kaptunk. Voltak még veszélyes beadásaink, de a hazai hálóőr magabiztosan mindent kiöklözött. A végére teljesen kitámadtunk és meg is kaptuk a kegyelemdöfést. Felívelt labda pattanását rosszul számolta ki Belukács Tamás és kezei közül Határ Attila a kapuba fejelte. 3-1.

Aki csak az eredményt látja gondolhatja, a komoly légiót felvonultató Csépa magabiztosan nyert, de ez egyáltalán nem tükrözi a mérkőzés képét. A második félidőben már szinte át sem lépték a félpályát, de azt ezt követő események után csak ennyit lehet mondani: “a mérkőzés bírái kezükbe vették az irányítást és ítéleteikkel eldöntötték a meccs sorsát. Kár, hogy a 15 néző (ebből 10 kisúji) előtt megrendezett sárdagasztáson ilyet meg lehet tenni…